Bardzo polecam! Jogurtowe bułeczki miodowe (składniki na ok. 12-15 sztuk) - 300 g mąki pszennej tortowej - 1 żółtko - 150 g rzadkiego jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka oleju (dałam z pestek winogron) - 1/4 łyżeczki soli - 30 ml mleka - 20 g miodu np. Manufaktura Wielkopolska - 10 g drożdży Z mleka, miodu i drożdży zrobić rozczyn. Smażyć bułeczki na złoty kolor z obu stron (ok. 3-4 min. na każdą ze stron). Po tym czasie na podsypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na grubość ok. 1 cm. Z okazji zbliżającego się Dnia Matki mam dla Was 10% kod zniżkowy do sklepu Wystarczy, że podczas zakupów wpiszecie hasło durszlak10, a rabat zostanie uwzględniony na cały koszyk. Przykryć bułeczki czystą ściereczką i pozostawić do podrośnięcia na ok. 15 min. Bułeczki są zrobione na jogurcie naturalnym, co przedłuża ich świeżość. Ciasto przykryć ściereczką i pozostawić do podwojenia objętości (ok. 1.5 h). Jak zamkniecie je w szczelnym pojemniku nie staną się tak szybko czerstwe. Wyrabiać ciasto ok. 9-10 min. Tuż przed smażeniem bułeczek delikatnie obsypać ją kaszką manną lub kaszką kukurydzianą.