Konfitura z płatków piwonii

Nawoja
Przetwory
25.01.2018 19:53
Konfitura z płatków piwonii

Konfitura z płatków piwonii - płatki z 3 kwiatów piwonii (tylko te duże) - 1 łyżka soku z cytryny - 2 łyżki wody różanej (można pominąć, służy tylko do podkręcenia aromatu) To jedne z moich ulubionych kwiatów, tuż po goździkach :) W tym roku postanowiłam ją utrzeć z cukrem, tak jak tradycyjnie uciera się płatki róży. Decydując się na spożycie przetworów z dodatkiem ziół, kwiatów, roślin, pamiętajcie, aby doczytać, czy służyć one będą Waszemu zdrowiu. * * konfiturę można przesmażyć i gorącą przełożyć do słoika, szybko zakręcić i odwrócić do góry dnem. konfiturę można przesmażyć i gorącą przełożyć do słoika, szybko zakręcić i odwrócić do góry dnem. . Wywar czy nalewka z korzenia piwonii ma działanie uspokajające oraz pomaga przy problemach żołądkowych. Kuracji piwonią nie powinny poddawać się kobiety w ciąży. Po tym czasie dodajemy wodę i sok z cytryny (podkreśli kolor konfitury). Jeśli nie macie makutry to umieśćcie wszystkie składniki w blenderze kielichowym i zblendujcie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2017/06/konfitura-z-patkow-piwonii.html