Miłego dnia :-) Składniki: - 2 duże bakłażany - 200 g startej mozzarelli - 75 g parmezanu - 300 g passaty - 3 ząbki czosnku - 2 łyżeczki oregano - 2-3 łyżki oliwy z oliwek - kilka małych pomidorków koktajlowych lub 2 duże pomidory - sól - pieprz 1. 5. Układamy drugą połowę bakłażana, smarujemy drugą połowę sosu, na sosie układamy pomidory pokrojone w plasterki (chyba, że są to koktajlowe to wtedy kroimy je na połówki) i wierzch posypujemy resztą serów. 2. Plastry nacieramy oliwą i smażymy z obu stron jakieś 2-3 minuty. 3. Passatę mieszamy z czosnkiem przepuszczonym przez praskę, oregano i doprawiamy solą i pieprzem. 4. W naczyniu do zapiekania rozprowadzamy 2 łyżki sosu, układamy połowę bakłażana, na nim smarujemy połowę sosu i posypujemy połową mozzarelli i parmezanu. Jeśli chcielibyście zakupić produkty na to danie przez internet, to polecam zapoznać się z rankingiem supermarketów online TopSpozywcze.pl/sklepy-eko Jak tylko zobaczyłam tą zapiekankę na blogu apetycznie-klasycznie to od razu wiedziałam, że przypadnie do gustu mojemu mężowi. Bakłażana myjemy, kroimy na 0,5 cm plasterki i zasypujemy je solą.