Ciasto ucierane 250 g mąki 200 g cukru pudru kostka miękkiego masła 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 kg truskawek Kruszonka 150 g mąki pszennej 75 g zimnego masła 75 g cukru Po posiekaniu szybko zarabiamy ciasto dłońmi, tak aby miało właśnie konsystencję kruszonki – jednak masło musi być połączone z mąką. Oto prosty przepis na pyszne ciasto ucierane z truskawkami, przykrytymi chrupiącą kruszonką. Ciasto z truskawkami w czerwonej formie wygląda jeszcze pyszniej :) Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na gładką, puszystą masę. Na wierzchu układamy oczyszczone truskawki, który można delikatnie obtoczyć w mące lub kaszy mannej. Truskawkowe ciasto ucierane z kruszonką i cukrem pudrem Ciasto posypujemy zimną kruszonką i pieczemy ok60 minut w temperaturze 180°C.