Składniki /4 porcje: – 1 mała cukinia – 4 ziemniaki – 1/2 pora – 1/2 cebuli – 1 ząbek czosnku– sól,pieprz, zioła prowansalskie – ok. 3 szklanki bulionu np. z tego przepisu – 100 g szpinaku do podania:pokruszony ser kozi lub feta oraz grzanki Przygotowanie: Warzywa umyć i pokroić w kostkę ziemniaki i cukinię oraz w paski cebulę i por. Zupę zmiksować w stojącym blenderze Podawać z dodatkiem pokruszonego sera kociego lub feta oraz grzankami. Dodajemy obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Warzywa skropić oliwą, dodać masło, doprawić solą i pieprzem, łyżeczką suszonych ziół prowansalskich.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/krem-z-pieczonej-cukinii/