Przepis do oryginału macie tutaj → Falafel. Składniki: 400 g ciecierzycy 2 duże cebule 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki pęczek koperku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1,5 łyżeczki mielonej kolendry sok z 1 cytryny + skórka z niej otarta 4 czubate łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki soli olej rzepakowy Ciecierzycę moczymy przez noc w wodzie, dwukrotnie zwiększy swoją objętość. Na drugi dzień rozdrabniamy ją w blenderze (nie na gładką masę), razem z cebulą, czosnkiem, sokiem z cytryny, skórką z cytryny i przyprawami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/falafel-z-ziolami/