Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 100 g szynki dojrzewającej (np prosciutto) 2 łyżki masła pół natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 czerwona papryka 125 g mozzarelli w zalewie sól, pieprz Paprykę myjemy. Przekładamy na blaszkę do pieczenia i wstawiamy na około 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Plastry szynki dzielimy na połowę i rozkładamy w taki sposób, by delikatnie na siebie nachodziły. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym piersi nacinamy w ich najgrubszej części i rozcinamy tworząc większy płat (na tzw książkę). Odstawiamy na około 20 minut, aż papryka zaparzy się, dzięki czemu możliwe będzie pozbawienie jej skórki. Mięso podsmażamy na rozgrzanej na patelni niewielkiej ilości oleju. Udostępnij Zapisz Eleganckie, owinięte szynką dojrzewającą, roladki z kurczaka, skrywające w swoim wnętrzu czosnkowo-pietruszkowe masełko, pieczoną paprykę oraz mozzarellę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 30-40 minut.