Składniki: 3,5 szklanki maki pszennej 25 g. drożdży 1 łyżeczka miodu 3/4 szklanki ciepłej wody 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soli Wykonanie: Do ciepłej wody dodać miód, wymieszać, żeby się rozpuścił. Zostawić na blaszce na 20 minut, do napuszenia. Od razu się nimi zainteresowałam, ponieważ zawsze mam w domu zapas jogurtu. Dodać drożdże, wymieszać i odstawić na 15 minut. Bułeczki są bardzo smaczne, pozostają miękkie, nawet na drugi dzień. Gotowe bułki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie, tępą strona noża, naciąć bułki na krzyż. Robię go sama, zawsze kiedy się kończy, od razu robię następny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/05/buki-pszenne-na-jogurcie.html