Aromatyczny pstrąg z grilla z ziołami

Pati
Obiad
19.05.2019 14:34
Aromatyczny pstrąg z grilla z ziołami

Aromatyczny pstrąg z grilla z ziołami Składniki: 2 świeże wypatroszone pstrągi 4 gałązki świeżej kolendry (u mnie po 2 gałązki wietnamskiej i Confetti) 4 gałązki świeżej mięty (u mnie po 2 gałązki cytrynowa i waniliowa) 2 gałązki natki pietruszki 25 g masła 1/2 cytryny sól Na początku dokładnie myjemy ryby. Oczywiście pstrąg będzie jeszcze smaczniejszy kiedy użyjecie różnych odmian ziół, ja wykorzystałam połączenie kolendry wietnamskiej, która ma piękne podłużne, dwukolorowe listki i lekko cytrynowy smak, kolendrę Confetti o listkach podobnych do koperku i bardzo aromatycznym smaku, miętę cytrynową o intensywnym cytrynowym aromacie i miętę waniliową o słodkim waniliowym smaku. Aromatyczny pstrąg z grilla z ziołami, dzięki połączeniu świeżej kolendry, mięty i natki pietruszki, właśnie taki jest. Później do środka każdego z nich dokładany po dwie gałązki kolendry, mięty i jedną gałązkę natki pietruszki. Każdego pstrąga lekko skrapiamy z każdej strony sokiem z cytryny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/posilki/ryby-i-owoce-morza/aromatyczny-pstrag-z-grilla-z-ziolami