Naleśniki z masłem orzechowym

Aneta
Obiad
16.05.2019 21:17
Naleśniki z masłem orzechowym

- Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni (może, ale nie musi być specjalna do naleśników; na każdej z nich naleśniki będą idealnie cienkie), z każdej strony, aż będą rumiane. - Każdy placek smarujemy z jednej strony masłem orzechowym. ponadto: - 450 g masła orzechowego - 3 banany - 1/2 szklanki czarnego sezamu - 1/2 szklanki białego, prażonego sezamu - miód Przygotowanie: - Wszystkie składniki miksujemy razem w jednej misce na jednolity płyn. Składniki: ciasto na naleśniki - 1 szklanka mąki pszennej - 2 jajka - 1 szklanka mleka - 3/4 szklanki zimnej wody - 3 łyżki oleju. Dzisiaj miałam ochotę na coś innego, czyli po raz pierwszy zrobiłam naleśniki z masłem orzechowym i bananami. W dzieciństwie najczęściej jedliśmy naleśniki z białym serem, tartym jabłkiem czy z dżemem. Zwykle robię naleśniki w wersji na słono, bo taka najbardziej mi odpowiada.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2019/05/nalesniki-z-masem-orzechowym-i-bananami.html

Moja smaczna kuchnia

Aneta