Rabarbar pod migdałową kruszonką

Malgorzata
Desery
14.05.2019 11:52
Rabarbar pod migdałową kruszonką

English version Rhubarb almond crumble (6 servings) Ingredients: 1 kg of rhubarb, cut into 2 cm pieces 150 g brown sugar 50 g powdered sugar Ingredients for crumble: 150 g flour 125 g butter at room temperature 60 g sugar 50 g chopped almonds 1 pinch of salt 1 teaspoon of cinnamon Preparation: Preheat a large pan over medium, add rhubarb, 2 tablespoons of water and sugars and mix. Składniki: 1 kg rabarbaru, pokrojonego na 2 cm kawałki 150 g brązowego cukru 50 g cukru pudru Składniki na kruszonkę: 150 g mąki 125 g masła w temp. pokojowej 60 g cukru 50 g posiekanych migdałów 1 szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Na słodko w postaci zapiekanej pod kruszonką, na serniczku, lub nawet na słono z kurczakiem. Nie sugerujcie się zdjęciem i przygotujcie go w naczyniu do zapiekania, ja żałowałam że użyłam tortownicy ale cóż, człowiek uczy się całe życie a piekarnika dodrapać do tej pory nie mogę ;P Tak czy inaczej, deser jest pyszny, zapraszam! Dziś przedstawiam super łatwy i przyjemny przepis na pyszny rabarbar pod kruszonką z dodatkiem migdałów. Rozgrzej większą patelnię na średnim ogniu, włóż rabarbar, 2 łyżki wody i cukry i wymieszaj. W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki kruszonki i ugniataj palcami aż powstaną charakterystyczne dla niej grudki i posyp przygotowany rabarbar.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/rabarbar-pod-migdalowa-kruszonka-rhubarb-almond-crumble/