English version Summer vegetable soup (4 servings) Ingredients: 1 small onion, thinly sliced 1 tablespoon vegetable oil 4 cups chicken or vegetable stock 1/2 head of young cabbage, shredded 1/2 cup od peas (can be frozen) 3 potatoes, peeled and diced 1 bay leaf 3 grain of dried all spice berries large handful green beans, cut into 2 cm pieces (can be frozen) 1 chopped tomato salt and pepper 1 tablespoon tomato paste 100 ml double cream Składniki: 1 mała cebula, pokrojona w cienkie plasterki 1 łyżka oleju roślinnego 4 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego 1/2 główki młodej kapusty, posiekanej 1/2 szklanki groszku (może być mrożony) 3 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego duża garść fasolki szparagowej, pokrojonej na 2 cm kawałki (może być mrożona) 1 pomidor pokrojony w kostkę sól i pieprz 1 łyżka koncentratu pomidorowego 100 ml śmietanki 36 % Przygotowanie: W większym rondlu umieść olej wraz z cebulą i podsmaż do zeszklenia. Przygotowanie Tefal Companion: W misie TC wyposażonej w mieszadło umieść olej i cebulę i uruchom program P1 slow cook na 5 minut. Pyszna i szybka zupa z młodą kapustą, groszkiem i fasolką szparagową, zabielona śmietanką doskonale sprawdzi się na lekki obiad w upalny dzień. Dodaj koncentrat pomidorowy i śmietankę, uruchom program P1 slow cook na 3 minuty.