Czas przygotowania: 30 minut Składniki: opakowanie makaronu spaghetti 1 pęczek zielonych szparagów 1 ząbek czosnku 2 łyżki pesto z kolendry lub Waszego ulubionego lub Waszego ulubionego płatki startego parmezanu oliwa z oliwek sól pieprz listki bazylii Wykonanie: Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki. Widzę, że ruch na blogu w tym właśnie temacie jest spory, ale też pytacie mnie o kolejne inspiracje ze szparagami w roli głównej. Wychodzę więc na przeciw Waszym prośbom i podrzucam fajny i szybki pomysł na obiad z zielonymi szparagami w roli głównej. Na blogu znajdziecie także zestawienie z moimi ulubionymi daniami ze szparagów: Zielone spaghetti ze szparagami Ja użyłam całych szparagów, ale jeśli wolcie możecie przed smażeniem pokroić je na 2-3 centymetrowe kawałki. W międzyczasie makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.