Sos miodowo-musztardowy: 4 pełne łyżki musztardy gruboziarnistej 2 łyżki płynnego miodu 6 łyżek śmietanki 30% sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na dwa cieńsze płaty. Zapraszam do odwiedzenia mojego profilu https://www.instagram.com/smakinatalerzu/🙂 3 pojedyncze piersi z kurczaka pęczek zielonych szparagów około 150 g boczku w cienkich plastrach sól, pieprz Zakładam, że Ci, którzy szparagi uwielbiają, nie potrzebują specjalnej zachęty, by je przygotować, prawda?;) Po czasie pieczenia podanym w przepisie, szparagi przyjemnie miękną, przy jednoczesnym zachowaniu delikatnej chrupkości. Roladki podałam z surówką z zielonej sałaty i rzodkiewki oraz ziemniaczkami, które polałam podpieczonym sosem. Śmiem twierdzić, że jeśli raz zjecie je dobrze przygotowane, już zawsze będziecie czekać na sezon szparagowy. Ps. Muszę się pochwalić, że od niedawna możecie śledzić moje dokonania na Instagramie 🙂 Naczynie wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na około 25-30 minut. Jeśli jeszcze nie jedliście szparagów, i zastanawiacie się od czego rozpocząć szparagową przygodę, Tym co jeszcze zasługuje na uwagę, jest sos. Na każdym kawałku mięsa układamy po 4 szparagi, zawijamy. polecam Wam dzisiejszy przepis na pieczone roladki drobiowe ze szparagami.