WTOREK: MAKARON PRIMAVERA

Agnieszka
Makarony
14.05.2019 8:34
WTOREK: MAKARON PRIMAVERA

Liczba porcji: 2 duże Wiosenna pasta primavera W Niedzielnym Kucharzu znajdziecie też przepis na spaghetti primavera, w wersji zbliżonej do klasycznej, ale z lekkim, dietetycznym sosem jogurtowym. Składniki: 200 g makaronu: rurki, świderki 1 mała cukinia 5-6 szparagów ½ główki brokuła 1 szklanka groszku (może być mrożony) 6 małych pieczarek 1 łyżka masła Listki bazylii Dzięki temu danie jest lżejsze i można je zjeść na zimno, jak sałatkę, albo na ciepło jak zwykłe spaghetti. Podziel brokuła na różyczki, odłam zdrewniałe końcówki szparagów, a łodyżki pokrój na kawałki długości makaronu. Garść bazylii lub rukoli, szpinaku, albo mieszanka ziół i sałat 6 łyżek tartego parmezanu 1/3 szklanki oliwy 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Wlej do rondla szklankę wody, doprowadź do wrzenia, wrzuć do wrzątku brokuła i szparagi, zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty. Rozgrzej na patelni łyżkę masła, połóż na nim plasterki cukinii i pieczarki. Krok 1 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu Odcedź. Polecamy też pyszne pęczotto primavera, w którym makaron zastąpiliśmy kaszą. Smaż na intensywnym ogniu, aż warzywa się zrumienią. Krok 2 W międzyczasie umyj brokuła i szparagi. Wlej oliwę i zmiksuj całość na gładką masę. Pasta primavera w wersji fit. Krok 4 Wymieszaj makaron z pesto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/wtorek-makaron-primavera/