Składniki: - puszka fasoli czerwonej 240g po odsączeniu - 1 duży dojrzały banan - 2 średnie jajka - 1½ łyżki ciemnego kakao - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - ½ łyżeczki cynamonu ( dodałam dodatkowo) - 2 łyżki ksylitolu lub np. ertyloru ( ja dodała 4 łyżki) - 2 łyżki stałego oleju kokosowego Wykonanie: - do miski wkładamy wszystkie składniki czyli dobrze przepłukaną czerwoną fasolę, dojrzały banan, jajka, kako, cynamon, proszek do pieczenia, ksylitol oraz olej kokosowy , całość dokładnie blędujemy na gładką masę około 5-6 minut - ciasto przekładamy do formy keksowej (ja użyłam jednorazowej aluminiowej)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://slodkiezapomnienie.blogspot.com/2019/05/odchudzone-ciasto-czekoladowe-z.html