Polecam 🙂 Składniki: – 50g liści botwinki razem z łodyżkami – 2 jajka – 70g jogurtu naturalnego typu greckiego – 1 duża kulka mozarelli (125g) – 40g mąki kukurydzianej – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie czosnek granulowany, kurkuma, czubryca zielona, sól i pieprz) Botwinkę umyć, osuszyć i drobno posiekać. Smażyć na małym ogniu, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z obu stron na złoty kolor. Jestem bardzo zadowolona z tego przepisu i na pewno te placuszki będą często gościć na moim stole. Taaaakie pyszne placki zrobiłam na śniadanie, że muszę się podzielić z Wami tym prostym przepisem. Jajka rozbełtać z jogurtem i przyprawami, dodać botwinkę, mąkę, mozarellę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać.