Rogi gazy założyć do środka, ustawić sitko z jogurtem na miseczce, a całą konstrukcję wstawić na noc do lodówki - ogórek dokładnie umyć, obciąć piętki i pokroić szerokim nożykiem na cienkie paski - twarożek wymieszać z serem feta, czosnkowym pesto, koperkiem, szczypiorkiem i dodać pieprz do smaku. W zastępstwie glonów morskich poczciwy ogórek, a nadzienie stanowi miks twarożku z serem feta aromatyzowany pastą z czosnku niedźwiedziego, z przepisu z bloga. Składniki: 1 ogórek bio 500 g jogurtu greckiego lub 250 g kremowego serka 100 g serka feta koperek, szczypiorek rzodkiewki Przygotowanie: - wieczorem jogurt grecki wyłożyć na sitko wyścielone gazą. Ufiksować folią i wstawić do lodówki do stężenia przynajmniej na 1 godzinę - rozwinąć roladę z folii, pokroić ostrym nożem na kawałki.