Sushi z ogórka z serkiem labneh i czosnkiem niedźwiedzim

Weronika
Przekąski
10.05.2019 8:53
Sushi z ogórka z serkiem labneh i czosnkiem niedźwiedzim

Rogi gazy założyć do środka, ustawić sitko z jogurtem na miseczce, a całą konstrukcję wstawić na noc do lodówki - ogórek dokładnie umyć, obciąć piętki i pokroić szerokim nożykiem na cienkie paski - twarożek wymieszać z serem feta, czosnkowym pesto, koperkiem, szczypiorkiem i dodać pieprz do smaku. W zastępstwie glonów morskich poczciwy ogórek, a nadzienie stanowi miks twarożku z serem feta aromatyzowany pastą z czosnku niedźwiedziego, z przepisu z bloga. Składniki: 1 ogórek bio 500 g jogurtu greckiego lub 250 g kremowego serka 100 g serka feta koperek, szczypiorek rzodkiewki Przygotowanie: - wieczorem jogurt grecki wyłożyć na sitko wyścielone gazą. Ufiksować folią i wstawić do lodówki do stężenia przynajmniej na 1 godzinę - rozwinąć roladę z folii, pokroić ostrym nożem na kawałki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/05/sushi-z-ogorka-i-serka-labneh-z.html