Kruche ciasto z rabarbarem i migdałową kruszonką

Ciasta
09.05.2019 16:29
Kruche ciasto z rabarbarem i migdałową kruszonką

Składniki na kruche ciasto (tortownica o średnicy 25 cm): 2 szklanki mąki pszennej (np. krupczatki) 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g zimnego masła skórka otarta z 1/2 cytryny Uwielbiam kruche ciasta z owocami, zwłaszcza w towarzystwie książki i popołudniowej herbaty ; ) Rabarbar z dodatkiem wanilii oraz pyszna migdałowa kruszonka współgrały ze sobą idealnie. Po tym czasie rozwałkować je i przełożyć do tortownicy (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą), tak aby pokryło dno i boki do około połowy wysokości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/kruche-ciasto-z-rabarbarem-i-migdalowa-kruszonka/