Ciasto: - Mąka pszenna 250 g - Masło zimne 100 g - Żółtka 3 - Śmietana 12 % 2 łyżki - Cukier 2 łyżki - Cukier waniliowy łyżeczka - Proszek do pieczenia łyżeczka Pianka: - Białka 3 - Cukier puder 3/4 szklanki - Budyń śmietankowy Owoce: - 500 g ulubionych owoców ( u mnie 300 g rabarbaru pokrojonego w kostkę i 200 g wymieszanych razem truskawek, malin i borówek. ) Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto: mąkę, masło, żółtka, cukry, śmietanę oraz proszek do pieczenia przełożyć do miski i zagnieść ciasto. Na koniec ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażalnika. W przypadku rabarbaru należy go wcześniej zasypać 2 łyżkami cukru i odstawić na 30 minut Ciasto z lodówki rozwałkować lub rozgnieść w dłoniach i wyłożyć dno blaszki.