Nawet teraz chce mi się śmiać jak sobie przypomnę gdy musieliśmy się z Maćkiem powstrzymywać aby nie zjeść jej prosto z blaszki 😉 Magda Tarta ze szparagami, składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 kule sera mozzarella 4 plastry boczku parzonego 1 pęczek szparagów 3 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz W końcu powstał przepis i zdjęcia z których jestem bardzo zadowolona, ale nie tylko z uwagi na ich apetyczny wygląd. Powstał nawet cały wpis z serią 10 pomysłów właśnie ze szparagami w roli głównej. Tartę pieczemy w 220 C przez 25 min lub do ładnego zapieczenia się sera i zarumienieni ciasta. O tym jak uwielbiam szparagi pisałam na blogu już nie raz. Na koniec z wierzchu posypujemy tartę pozostałą mozzarellą. Czy to pieczone, czy smażone, gotowane, grillowane jem je dosłownie na okrągło.