Składniki: 2 filety z kurczaka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cukinia 1 marchewka 1 mały kalafior 400 g ugotowanej ciecierzycy 400 g mleczka kokosowego (85% ekstraktu z kokosa) 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 łyżeczki przyprawy curry 2 łyżeczki kuminu szczypta pieprzu Filety z kurczaka pokroić w paski, podsmażyć na dużej patelni, na mocno rozgrzanym oleju kokosowym. Papryki pokroić w kostkę, cukinię w półplasterki, marchewkę w plasterki, kalafior podzielić na małe różyczki. Całość dodać wraz z ciecierzycą na patelnię, wymieszać i podsmażać przez chwilę razem. Są nie tylko pyszne i pożywne, ale również bardzo proste i szybkie do przygotowania, a co najważniejsze nie zostawiają dużej ilości zmywania : )