Dip bananowo-orzechowy

Ewelina
20.06.2014 8:51
Dip bananowo-orzechowy

Przepis

Tego połączenia nikomu nie trzeba przedstawiać- banan i masło orzechowe tworzą jedne z najlepszych "kulinarnych duetów". Dzisiaj, jako dip. Idealny by maczać w nim jabłka, szaszłyki owocowe, czy paluszki . Świetnie sprawdzi się w roli drugiego śniadania, lub ( w zwiększonej ilości) jako przekąska a przyjęciu czy ostatnim, letnim grillu.

This fusion doesn't need any introduction- banana and peanut butter make one of the best "culinary duets". Today as a dip. Perfect for fruit or breadsticks. Good as for lunch, as( in bigger version) for snack during party or last summer barbecue.

Składniki/ ingredients:

-czubata łyżka masła orzechowego( najlepiej crunchy)/ 1.5 Tbls peanut butter( crunchy would be the best)

-pół banana/ half banana

-2 łyżeczki kremowego serka( np.śmietankowy z Presidenta/aksamitny dr.Oetkera etc)/2 tsp cream cheese

-łyżeczka miodu/ 1 tsp honey

-szczypta soli/ pinch of salt

-opcjonanie orzeszki ziemne/ chopped peanuts(optional)

-owocepaluszki do podania/ fruit/ breadstick to dip

Banana, masło orzechowe, serek, miód i sół zmiksowac na gładką masę. Przełożyć do miseczki, posypać orzeszkami. Podawać z owocami lub paluszkami.

Combine peanut butter, cream cheese, honey and salt. Put into bowl, spread with chopped peanuts. Serve with fruit or breadsticks.