Przepis
Składniki (9 sztuk):
banany – 3 sztuki
orzeszki ziemne solone Felix – mała paczka
gorzka czekolada – 1,5 tabliczki
Przygotowanie (15 minut + kilkanaście w lodówce):
1. Orzeszki posiekaj, banany obierz i pokrój na 3 kawałki. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
2. Każdą część banana nadziej na patyczek (możesz użyć tych do szaszłyków) i obtocz w płynnej czekoladzie. Banan na patyczku ma tendencję do obracania się, więc polecam wstawić go pionowo do miski z czekoladą i oblać za pomocą silikonowej szpatułki lub łyżki. Następnie obtocz go w posiekanych orzeszkach.
3. Tak przygotowane banany w czekoladzie i orzeszkach wstaw na kilkanaście minut do zamrażalnika, żeby czekolada stała się chrupiąca. Jeśli masz trochę więcej czasu, to polecam pozostawić je do całkowitego zamarznięcia – są obłędne!
Powodzenia i Smacznego!