Mus bananowo-migdałowy

Ewelina
14.06.2014 8:32
Mus bananowo-migdałowy

Przepis

Za rzadkie na pudding, za gęste na smoothie. Może mus?

Sama nie wiem jak określić konsystencję tego deseru. Ze smakiem pójdzie łatwiej: przepyszny!

Too thin for pudding, too thick for smoothie. Maybe a mousse?

It's hard to decribe the texture of this dessert. Much more easier with describing the taste: absolutely delicious!

Składniki( 2 porcje)/ingredients( 2 servings)

-2 łyżki masła migdałowego( 65 g)*/ 2 T almond butter*

-2 małe banany/ 2 small bananas

-1,5 łyżki miodu/ 1.5 T honey( Splenda is also ok)

-łyżeczka kakao/ 1 tsp cocoa

Wszystkie składniki zblendować. Podawać mocno schłodzone, można nawet włożyć na kilkanaście minut do zamrażarki. Najlepsze z dodatkiem orzechów

Mix all ingredients. Serve chilled, can be also put for 10-15 minutes into freezer. Best with chopped walnuts/almonds.

*myśle że sprawdzi się dowolne mazidło( masło orzechowe, nutella), jednak nie przeczę: migdałowe jest the best :D

*I think every spread can be used( peanut butter, nutella), however... almond butter is definitely my favorite one :D