PIECZONE ŻEBERKA Z SOSEM BBQ

Agnieszka
Obiad
29.04.2019 14:40
PIECZONE ŻEBERKA Z SOSEM BBQ

Składniki: 2 kg żeberek 1 szklanka sosu barbecue (według tego przepisu) Marynata 2 łyżeczki suszonego czosnku 1 łyżeczka suszonej cebuli 2 łyżeczki wędzonej papryki lub słodkiej 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Osusz ręcznikiem papierowym lub ściereczką żeberka. W jednym z pierwszych sezonów, Frank ma w zwyczaju zachodzić do maleńkiej knajpki w Waszyngtonie, żeby zjeść najlepsze na świecie żeberka barbecue. Pokrój na kawałki, tak żeby w każdy była kostka (nie poparz się, bo żeberka są gorące). 😉 Dzisiaj polecamy Ci super przepis na najlepsze pieczone żeberka na świecie. Włącz w piekarniku opcję grill, lub, jeśli jej nie masz, podkręć temperaturę do 210 stopni i wstaw żeberka pod górną grzałkę. Wyjmij z piekarnika i posmaruj z drugiej strony żeberka. Super łatwy przepis na super pyszne żeberka. Żeberka pieką się 2 godziny. Zrobicisz go w czasie, kiedy pieką się żeberka. Jedynie czego wymagają to cierpliwości, bo potrzebują czasu na to, żeby się pięknie upiec. Wyjmij żeberka i zostaw na kilka minut do przestygnięcia. Z kolei Amerykanie uwielbiają pieczone żeberka. Na środkową półkę wstaw żeberka. Krok 3 Wyjmij żeberka z piekarnika. Warto poczekać, gdyż żeberka są kruche, soczyste i niesamowicie aromatyczne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/pieczone-zeberka-z-sosem-bbq/