MENU NA TYDZIEŃ: JAK ZROBIĆ GRILLA W DOMU

Agnieszka
Obiad
29.04.2019 12:09
MENU NA TYDZIEŃ: JAK ZROBIĆ GRILLA W DOMU

Efekt podobny tyle, że soki nie kapią z grillowanych potraw na źródło ciepła, nie ma dymu, specyficznego, grillowego aromatu, ale za to jest zdrowiej, bo palony w wysokiej temperaturze tłuszcz zdrowy nie jest. Pomysł z robieniem spaghetti na grillu lub w piekarniku na pierwszy rzut oka może wydać się szalony, ale po krótkim zastanowieniu wcale taki nie jest. W każdym piekarniku elektrycznym w górnej części zainstalowana jest spirala, która działa w taki sam sposób jak klasyczny grill, tylko odwrócony. Chodzi o pieczenie potraw pod przykryciem, a później zapiekanie w specjalnej bejcy lub pieczenie w papilotach, czyli w kieszonce papieru do pieczenia lub folii aluminiowej. W gruncie rzeczy to zwykła zapiekanka makaronowa, z tą różnicą że jest zapakowana w papiloty z papieru do pieczenia. Jak grillować w domu – pieczenie w papilotach Jest jeszcze jeden sposób grillowania bez grilla. Przygotowaliśmy dla Ciebie zestaw dań, które, choć robione w piekarniku, i tak przeniosą Cię w plener i pozwolą poczuć wyjątkowy smak! Tak jak w przypadku zwykłego grilla potrawy wstawione do piekarnika trzeba obracać, żeby opiekły się z dwóch stron . Piekarnik trzeba nastawić na najwyższą temperaturę – zazwyczaj górny limit w piekarniku to 250 stopni. Piekarnik trzeba nastawić na najwyższą temperaturę – zazwyczaj górny limit w piekarniku to 250 stopni. Pyszne danie jak z grilla, które trzeba tylko odpowiednio przyprawić, a potem zapiec w sosie barbecue. Zobacz przepis Prosty trik i zwykły pieczony kurczak zmienia się w w grillowanego. W większości piekarników jest tak, że po osiągnięciu zaprogramowanej temperatury wewnętrzny termometr wyłącza nagrzewanie, a kiedy temperatura spadnie, ponownie się włącza. Mamy dla Ciebie zestaw dań z grilla, do zrobienia w domu! Właśnie w ten sposób przygotujemy dania z tego menu na tydzień. Łosoś upieczony w papierowej paczuszce z warzywami jest soczysty i pachnący. Można go upiec w piekarniku, można zgrillować kładąc na aluminiową tackę. Może dlatego, że na Wyspach przepisy z black pudding wymyślają takie sławy jak Nigel Slater, którego przepis gorąco Wam polecamy. Wędzona papryka to doskonała przyprawa sama w sobie, a do dań z piekarnika wręcz niezastąpiona. Druga istotna kwestia, jeśli chodzi o grillowanie w domu, to sposób pieczenia. Żeby osiągnąć taki efekt grillujemy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Grillowanie polega natomiast na obróbce cieplnej w wysokiej, stałej temperaturze. Trzeba tak zrobić przynajmniej raz w połowie pieczenia. Sprawdź nasze przepisy na niecodzienne zaprawy i marynaty na grilla.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/menu-na-tydzien-jak-zrobic-grilla-w-domu/