Ziołowa sałatka tabbouleh z wegańskim serem słonecznikowym – lowcarb

Dorota
Sałatki
26.04.2019 20:44
Ziołowa sałatka tabbouleh z wegańskim serem słonecznikowym – lowcarb

Po Wielkanocy będzie jeszcze lepsza – w sam raz na świąteczne obżarstwo 🙂 Ziołowa sałatka tabbouleh z wegańskim serem słonecznikowym Ilość: 2 porcje Składniki: 2 porcje 1 mały ogórek 1 duży pomidor opakowanie seryo sałatkowego od Mleczni Bracia (można zastąpić fetą w wersji niewegańskiej albo pominąć) 1 pęczek natki pietruszki 1 szczypiorek ½ pęczka mięty 6 rzodkiewek sól, pieprz, kolendra (ziarna) 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek lub innego ulubionego oleju Przygotowanie: Mnóstwo ziół, świeżego ogórka i cudownie kremowy serek słonecznikowy – czyli orzeźwiająca ziołowa sałatka tabbouleh z wegańskim serem słonecznikowym. Tabbouleh bez węglowodanów – bezglutenowe, wegańskie, keto Tabbouleh to charakterystyczna dla kuchni libańskie, ale obecna też w innych krajach Bliskiego Wschodu sałatka podawana zazwyczaj z kaszą bulgur z dodatkiem ogórka, pomidorów i masy ziół. Wciąż zatem mnóstwo gotuję (w sumie to nawet więcej, bo jedzenie na mieście jest utrudnione) i wychodzą z tego przepyszne i bardzo zdrowe propozycje. Ja postanowiłam zrobić ją w wersji low-carb i zamiast kaszy do sałatki trafił mój kochany seryo sałatkowy – czyli wegański zamiennik sera, zrobiony głównie ze słonecznika. Taka orzeźwiająca sałatka idealnie sprawdzi się na świątecznym stole podczas Wielkanocy – jest lekka i fajnie będzie odciążała objedzone wielkanocne brzuchy 🙂

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/ziolowa-salatka-tabbouleh-z-weganskim-serem-slonecznikowym-bez-weglowodanow/