Sosy do pieczonych warzyw, mięs i grilla

Julianna
Sałatki
26.04.2019 13:27
Sosy do pieczonych warzyw, mięs i grilla

Polecam także inne przepisy na sosy: Sos grecki jogurtowy 3 łyżki jogurtu greckiego 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz opcjonalnie: mięta Sos cezar 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu 1 ząbek czosnku 2 fileciki anchois 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki tartego parmezanu sól pieprz Czosnek przecisnąć przez praskę, fileciki anchois drobno posiekać. Sos tysiąca wysp 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 1 mała szalotka 1 mały korniszon pieprz sól opcjonalnie: ugotowane na twardo jajko, pietruszka, oliwki, słodka papryka, pikle Szalotkę i ogórek pokroić w bardzo drobną kostkę. Poniżej podaję kilka przepisów na sosy, pasujące do pieczonych warzyw, mięs czy ryb. Można dodać również np. pokrojone jajko, oliwki, pikle. Majonez i ketchup wymieszać, dodać pokrojone składniki, doprawić do smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obiadgotowy.pl/2019/04/sosy-do-pieczonych-warzyw-mies-i-grilla.html