PIĄTEK: KROKIETY RYBNE PO HINDUSKU

Agnieszka
Obiad
26.04.2019 9:22
PIĄTEK: KROKIETY RYBNE PO HINDUSKU

Przepis pochodzi z Saveur.com Składniki: 500 g ryby (może być mrożona) 1/2 kg ziemniaków 1/3 szklanki bułki tartej 2 łyżki siekanej kolendry lub pietruszki 1 łyżeczka kminu 2 łyżeczki soku z cytryny Rybno-ziemniaczany krokiet to często danie ratunkowe, które można zrobić w kilka minut z tego co zostało w lodówce z poprzedniego obiadu. Krok 3 Połącz rybę z ziemniakami, dodaj kolendrę, kmin, sok z cytryny, posól, popierz. Proponujemy Wam dokładnie takie danie, tyle że rybę trzeba wcześniej podgotować w wywarze z cynamonu i kardamonu. Tajemnica smakowitości tego dania tkwi w sposobie przygotowywania ryby, która jest wcześniej gotowana w korzennej zaprawie Czas: 30 minut Sól i pieprz Na wywar 3 ząbki czosnku 1 kawałek kory cynamonu lub łyżeczka sproszkowanego 2 ziarenka kardamonu 1 liść laurowy Przygotowanie: Rozgrzej olej na patelni, usmaż kotlety na złoto po 2 minuty z każdej strony. Ryba wspaniale przechodzi ich aromatem, który doskonale idzie w parze z ziemniakami. Wystarczy połączyć rybę z ziemniakami, zapanierować, usmażyć i gotowe. Można każde przyrządzać osobno, np.w formie Fish and chips, można razem w postaci racuszków. Krok 1 Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę, zalej wodą i ugotuj do miękkości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/piatek-krokiety-rybne-po-hindusku/