PONIEDZIAŁEK: SPAGHETTI AGLIO E OLIO Z MAŁYM PRZEKRĘTEM

Agnieszka
Makarony
11.06.2018 6:43
PONIEDZIAŁEK: SPAGHETTI AGLIO E OLIO Z MAŁYM PRZEKRĘTEM

Danie idealne dla planujących posiłki Spaghetti aglio e oglio e pomodoro jest idealne dla osób, które planują posiłki i tak jak my gotują na kilka dni – bo doskonale przechowuje się w lodówce i tylko zyskuje na smaku! W klasycznym wydaniu sos do makaronu aglio e olio e pomodoro robiony jest na bazie czosnku, drobno pokrojonego, uważnie smażonego na lekko rozgrzanej oliwie. Łatwe Liczba porcji: 2 Makaron w 15 minut Spaghetti aglio olio e pomodoro, czyli makaron z czosnkiem, oliwą i pomidorkami to danie proste, jak paczka spaghetti. W tym spaghetti aglio olio e pomodoro jest aromat czosnku, choć samego czosnku nie ma. Tak jest właśnie ze spaghetti aglio e oglio e pomodoro, które gorąco Wam polecamy! Składniki: - 0,5 kg pomidorków koktajlowych - 4 obrane ząbki czosnku Polecamy Wam najprostszy z prostych przepisów na makaron w 15 minut, który najlepiej smakuje o tej porze roku. W naszym przepisie uprościliśmy całą rzecz: zamiast siekać czosnek, wrzucamy na oliwę całe rozgniecione ząbki, smażymy, a później zdejmujemy z patelni. Zmniejsz ogień, wlej na patelnię oliwę, rozgnieć ząbki czosnku płaską stroną noża i połóż je na patelni. W Niedzielnym kucharzu zawsze pilnujemy, żeby potrawy nie czekały w lodówce na swoja kolej dłużej niż 3 dni. Wyjmij czosnek z oliwy – już nie będzie używany w tym daniu, ale możesz go dodać do kanapki, sałatki itp. Pomidorki aromatyzują czosnkową oliwę, oliwa oddaje aromat pomidorkom, makaron nasiąka tym wszystkim i zmienia się w wyśmienitą, wykwintną letnią potrawę. Co do zasady zgadzamy się, że produkty prosto z pieca, patelni, garnka są najlepsze, ale odpowiednie przechowywanie nic jedzeniu nie szkodzi. Wyłóż na oliwę pomidorki i smaż na wolnym ogniu przez chwilę. Krok 1 Zagotuj sporą ilość dobrze osolonej wody, włóż do wrzątku makaron i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W takim wydaniu oliwa pięknie pachnie czosnkiem, mimo że nie ma go w sosie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/poniedzialek-spaghetti-aglio-e-olio-e-pomodoro/