Żurek z białą kiełbasą

Wielkanoc
19.04.2019 22:17
Żurek z białą kiełbasą

Składniki /4 porcje: – litr bulionu warzywnego – 300g kiełbasy białej – 1 ząbek czosnku – 1 szt. liścia laurowego – 2 ziarna ziela angielskiego – 2 szt. suszonych grzybów – 500 ml zakwasu na żur – 4 jaja – majeranek – sól i pieprz Przygotowanie: Do bulionu warzywnego wrzucamy kiełbasę, doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kiełbasę kroimy w plastry, a wyciągnięte z wywaru grzybki – kroimy drobno. Suszone grzyby odkładamy na bok. Kiełbasę wyjmujemy i odkładamy na bok. Do wywaru dodajemy zakwas na żur. Pozostawiamy do ostudzenia, a następnie obieramy ze skorupek i kroimy w ćwiartki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/zurek-z-biala-kielbasa/