Składniki /1 porcja: – 1 duży pomidor np. malinowy – 1/2 szklanki dyni hokkaido – 2 jaja wiejskie – 1/2 ząbku czosnku – kilka liści świeżego szpinaku – szczypta kminu rzymskiego – olej rzepakowy – sól i pieprz, papryka słodka i ostra – do podania np. bagietka lub ulubiony chleb Przygotowanie: Następnie wrzucamy pomidory doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami (u mnie papryka słodka i ostra, pieprz) i smażymy kilka minut. Wrzucamy czosnek pokrojony lub przeciśnięty przez praskę oraz dynię pokrojoną w drobną kostkę. Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/szakszuka-z-dynia/