Może wypróbujecie na Wielkanoc? 750 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie udka bez skóry i kości oraz pierś kurczaka) 7-8 jajek duży pęczek cebulki dymki 250 g mozzarelli w kulce około 80 g tartej mozzarelli 1 cebula bułka tarta granulowany czosnek sól, pieprz olej Pięć-sześć jajek gotujemy na twardo. Smakuje zarówno na ciepło (doskonała z sosem pieczarkowym jak i pomidorowym), jak i na zimno (do sałatki, czy na kanapkę,polana ketchupem). Smakuje na ciepło i na zimno 🙂 Źródło: 101 przepisów, Świat Kobiety, tom 103 Do miski z jajkami, dymką i mozzarellą dodajemy 1 jajko oraz 1-2 łyżki bułki tartej. Udostępnij Zapisz Co powiecie na drobiową roladę (pieczeń) z posiekanymi jajkami i serem, zamiast tradycyjnej pieczeni rzymskiej? Mięso mielone mieszamy z posiekaną cebulą oraz 1 jajkiem i 2 łyżkami bułki tartej. Mięso przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na blacie rozwijamy kawałek papieru do pieczenia, delikatnie smarujemy go olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50-60 minut. Rozprowadzamy na nim mięso mielone, tworząc prostokąt.