Jestem pewna, że miłośnicy makaronów będą zadowoleni z doznań organoleptycznych 😉 Składniki: 300 g makaronu fusilli (świderki) 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka 120 g gorgonzoli 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 18% (lub 30%) 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 – 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić posiekaną cebulę. Share Pinterest Print Makaron świderki z sosem pomidorowym ze śmietanką, natką pietruszki, gorgonzolą i piersią z kurczaka. Następnie dodać pomidory z puszki (razem z zalewą!) i lekko rozgnieść je widelcem. Dołożyć pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, zioła prowansalskie i smażyć, aż lekko się zarumienią. ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą → Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami → To też może Cię zainteresować: → Lazania z sosem bolońskim (lasagne bolognese) Makaron w sosie szafranowym z łososiem, cukinią i czerwonym pieprzem