SKŁADNIKI 6 jajek 1 dojrzałe awokado 2 łyżki posiekanej kolendry lub natki pietruszki 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego kilka kropli sosu Tabasco lub szczypta chili 1 łyżeczka soku z limonki rzeżucha sól PRZYGOTOWANIE Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i przekrój na połówki. Tradycyjnie przygotowuję zwykle jajka faszerowane pieczarkami, koperkiem i cebulką, ale czasami lubię trochę poeksperymentować i zaserwować na wielkanocny stół coś innego, acz równie prostego. Tutaj dodałem go odrobinę dla utrzymania konsystencji, ale nie jest to konieczne i z powodzeniem można użyć również naturalnego jogurtu. Jajka faszerowane awokado to fajna lekka alternatywa dla tradycyjnych jajek z majonezem. Jajka faszerowane awokado Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) Jeśli jednak bez jajek bez majonezie żyć nie możesz, to wypróbuj jego buraczaną wersję. Tym razem sięgnąłem po awokado, którego smak podkręciłem ostrym sosem Tabasco, limonką i kolendrą.