Składniki: 1 kg polędwiczek kurczaka 5 małych cukinii 200 g mrożonego groszku 200 g mrożonego groszku 1 cebula 4 ząbki czosnku 200 g śmietanki 30% olej do smażenia sól, pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki cukru ryż W garnku podgrzewamy olej, wrzucamy na niego pokrojoną w kostkę cebulę oraz poszatkowany czosnek, smażymy. Gdy będą szkliste dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, solimy, dodajemy cukier, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając (warzywa można podlać odrobiną wody). Gdy będą szkliste dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, solimy, dodajemy cukier, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając (warzywa można podlać odrobiną wody). Gdy masa będzie jednolita ustawiamy garnek z powrotem na ogień, dodajemy groszek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym. Gdy masa będzie jednolita ustawiamy garnek z powrotem na ogień, dodajemy groszek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym. W garnku podgrzewamy olej, wrzucamy na niego pokrojoną w kostkę cebulę oraz poszatkowany czosnek, smażymy.