, więc jak brak Wam czasu, czy nie macie ochoty pamiętać aby przekręcać schab w soli codziennie to polecam ten przepis ;) Składniki na jedną roladę: - około 1 kg schabu - musztarda sarepska (ewentualnie stołowa) - około 10-15 pokrojonych na mniejsze kawałki kulek ziela jałowca - 5 ząbków czosnku - 1/3 główki cebuli - 3 liście laurowe - sól, pieprz, papryka wędzona - 2-3 łyżeczki majeranku - oliwa do obsmażenia i natarcia mięsa - sznurek do wędlin 1. Mięso myjemy i osuszamy. Schab wychodzi kruchy i delikatny, chociaż nie ma tak pięknego koloru jak ten peklowany, ale jego czas przygotowania to zaledwie jeden dzień, więc jak brak Wam czasu, czy nie macie ochoty pamiętać aby przekręcać schab w soli codziennie to polecam ten przepis ;) Składniki na jedną roladę: Schab wychodzi kruchy i delikatny, chociaż nie ma tak pięknego koloru jak ten peklowany, ale jego czas przygotowania to zaledwie jeden dzień Szybki Przepis Na Roladę Schabową Z Musztardą W tym roku z braku czasu postanowiłam przygotować schab w szybszy i prostszy sposób niż peklowany schab <--klik Pieczemy przez pierwsze 30 minut w 200 stopniach, następnie zmniejszamy temp. do 180 i pieczemy kolejne 30 minut, po tym czasie zmniejszamy temp do 160 stopni i dopiekamy ostatnie 30-40 minut.