Składniki (blaszka: 23/33 cm): mąka pszenna 3 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, soda 1 łyżeczka, cukier 1 szklanka, jajka 7 szt, olej 1 szklanka, orzechy włoskie grubo posiekane 1,5 szklanki, rodzynki 0,5 szklanki, jabłka 4 szt, skórka otarta z połowy pomarańczy, polewa: czekolada mleczna 90 g, Do masy jajecznej dodajemy orzechy, rodzynki, jabłka, skórkę z pomarańczy i mieszamy. Zapraszam na ciasto z dużą ilością orzechów z jabłkami i rodzynkami. Przeważnie do tego ciasta dodaje się cynamon, ale u mnie jest nieco inne wydanie z aromatem pomarańczy. mleko 1 łyżka, dodatkowo: orzechy włoskie do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Do osobnej miski przesiewamy mąkę pszenną z sodą i proszkiem do pieczenia.