Aromatyczne plastry schabu pieczone z marchewką, selerem i cebulą, prosty w przygotowaniu i smaczny obiad dla całej rodziny Składniki: - 1 i 1/2 kg schabu w plastrach - 2 marchewki - 1 średni seler - 2 cebule - papryka słodka - majeranek - sól i pieprz - 4 duże łyżki śmietany 12% - 1 łyżka mąki - 1 szklanka wody Przygotowanie: cebula marchewka mięsne niedzielny obiad z piekarnika niedzielny schab w warzywach obiad schab schab pieczony schab pieczony w warzywach seler Plastry schabu układamy w naczyniu żaroodpornym i przekładamy cebulą pokrojoną w plasterki. Schab wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. i pieczemy pod przykryciem około 1 godz. 45 min.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.obzarciuch.pl/2019/04/niedzielny-schab-w-warzywach.html