Polecam 🙂 Składniki: 2 udka z kurczaka 0,5 szklanki kaszy jęczmiennej 2 średnie marchewki 1 pietruszka 3 ziemniaki 1 cebula 3 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 l wody 1 łyżka masła sól pieprz Przygotowanie: Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na maśle. Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową → Zupa szparagowa z komosą ryżową, kurczakiem i serem lazur → → Zupa gulaszowa z pieczoną papryką → Zupa brokułowa z batatem i czosnkiem niedźwiedzim → Do jego przygotowania użyłam udek z kurczaka, ale można zastąpić je skrzydełkami, żeberkami lub schabem z kością. Do garnka wkładamy udka z kurczaka, liście laurowe, ziele angielskie, wsypujemy kaszę jęczmienną, wlewamy wodę i solimy. Następnie dodajemy podsmażoną cebulę, startą na dużych oczkach marchewkę i pietruszkę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.