Polecam 🙂 Składniki na 7 kotlecików: – 500g mięsa z indyka (u mnie kawałek uda i kawałek piersi) – 150g cukinii – 50g kaszy kuskus – 1 cebula zwykła – 3 ząbki czosnku – garść drobno posiekanej zieleniny (u mnie koperek i pietruszka) – przyprawy wg smaku (u mnie papryka słodka wędzona, pieprz cayenne, czubryca zielona, kurkuma, sól i pieprz) Składniki na sos: – 2 cebule czerwone średniej wielkości – 1 duża marchewka – 150g koncentratu pomidorowego Pudliszki – 300ml wody – 1 łyżka masła lub oleju (u mnie masło klarowane) – 1,5 łyżki cukru – garść drobno posiekanego koperku – sól i pieprz wg smaku Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa razem z cebulą i czosnkiem. Smacznego 🙂 Kotleciki/paluszki z indyka z dodatkiem cukinii i kuskusu Kotleciki/paluszki z indyka z dodatkiem cukinii i kuskusu Kotleciki/paluszki z indyka z dodatkiem cukinii i kuskusu Please follow and like us: Like this: Like Loading... Dodać marchewkę startą na tarce na dużych oczkach i smażyć pod pokrywką z dziurką przez około 7 minut, aż marchewką nieco zmięknie. Kotleciki wyłożyć na warzywa, delikatnie zanurzyć w sosie i dusić na małym ogniu pod pokrywką z dziurką przez około 20 minut. Mięso wychodzi delikatne, mięciutkie, pyszne, a poduszka z warzyw idealnie smakuje z każdym dodatkiem, z którym zdecydujecie podać te kotleciki.