Składniki*: ⦁ 3 bułeczki w formie bajgli (przygotowane np. z TEGO przepisu) ⦁ około 300 g polędwicy z dorsza ⦁ 1/2 szklanki bułki tartej wrocławskiej ⦁ 1 jajko ⦁ 1 pomidor ⦁ rukola ⦁ poszatkowana czerwona kapusta ⦁ 1/3 szklanki jogurtu naturalnego ⦁ 2 ząbki czosnku Polędwicę z dorsza doprawiamy solą i pieprzem, maczamy w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej (jeśli chcemy uzyskać nieco grubszą panierkę) można ten proces powtórzyć. Przekrawamy na pół, smarujemy dolną część sosem czosnkowym, kładziemy rukolę, czerwoną kapustę (doprawioną solą i pieprzem), plaster pomidora oraz usmażoną rybę (można ją skropić sokiem z cytryny). ⦁ sok z cytryny ⦁ sól, pieprz ⦁ olej do smażenia ⦁ opcjonalnie: frytki do podania Wykonanie: 4/09/2019 Fiszburgery - bajgle z panierowanym dorszem i dodatkami Dziś mam dla Was pomysł na nieco odmienione burgery.