Spaghetti z owocami morza w sosie śmietanowo-czosnkowym

Ewelina
18.06.2014 9:48
Spaghetti z owocami morza w sosie śmietanowo-czosnkowym

Przepis

Gdy czasu na gotowanie nie ma( oj nie ma...), a chciałaby się przygotować coś specjalnego, z ratunkiem przychodzi makaron.Niecałe 20 minut i kolacja jak z najlepszej restauracji gotowa.

Składniki( 2 porcje)

-2 porcje pełnoziarnistego spaghetti( ok. 180 g)

-opakowanie( 250 g) mrożonej mieszanki morskiej

-opakowanie (200 g) śmietany 18%

-2 ząbki czosnku

-sól i pieprz

-masło

-garść tartego parmezanu

Makaron ugotować al'dente. W międzyczasie przygotować sos- rozpuścić na patelni łyżkę masła i podsmażyć rozmrożoną mieszankę morską. Gdy owoce morza przestana być surowe wlać śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek Doprawić solą i pieprzem, dusić aż do zgęstnienia.

Sos połączyć z makaronem, posypać partym parmezanem.