Spaghetti z lososiem i sosem smietanowym

Ewelina
23.03.2014 19:43
Spaghetti z lososiem i sosem smietanowym

Przepis

Skladniki na 2 porcje:

1/2 paczki makaronu spaghetti

500 g filetow z lososia (swiezego lub mrozonego)

200 g kwasnej smietany

1/2 peczka koperku

oliwa

sol

bialy pieprz

Spaghetti ugotowac al dente w osolonym wrzatku (ok. 10 min).

Lososia pokroic w kostke (zamrozonego rozmrozic), podsmazyc na oliwie. Wlac smietane, podgrzewac przez chwile. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Koperek oplukac, osuszyc, drobno posiekac, dodac do sosu. Wszystko razem wymieszac i jeszcze chwile gotowac.

Makaron odcedzic. Wylozyc na talerze, wymieszac z przygotowanym sosem. Ewentualnie posypac jeszcze koperkiem.