Sos czosnkowy: 2 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: Sos: W miseczce mieszamy majonez z jogurtem greckim. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 5-7 min. Następnie kroimy w plasterki o grubości 3 cm i wkładamy wykałaczkę w każdą roladkę. Składniki: 3 placki tortilli 12 plastrów szynki 100 g tartej mozzarelli 6 plastrów sera żółtego 1 pęczek natki pietruszki Tortille zapiekane z szynką, serem żółtym oraz mozzarellą i sosem czosnkowym, podane w postaci roladek. Chwilowe zapieczenie w piekarniku ma na celu lekkie roztopienie sera. Mozzarellę, gdy mamy w kawałku, ścieramy na tarce o dużych oczkach. To bardzo proste, wykonane z kilku składników zakąski, które sprawdzają się w każdych okolicznościach.