Placek ziemniaczany z pieczarkami i warzywami

Karol
Obiad
26.04.2018 14:01
Placek ziemniaczany z pieczarkami i warzywami

Łącznie: 50 min. 5 from 1 vote Placek ziemniaczany z pieczarkami i warzywami Potrzebne składniki Placek: 1 kg dużych ziemniaków 2 średnie cebule 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 ząbki czosnku sól (pieprz) olej do smażenia Farsz: 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 cukinia 1 papryka 300 g pieczarek 3 pomidory sól (pieprz) ostra papryka bazylia tymianek olej do smażenia Sposób wykonania Cukinię kroimy w półplasterki, cebulę w piórka, paprykę w paski, a pieczarki w plasterki. Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Placek ziemniaczany z pieczarkami i warzywami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Na rozgrzanym oleju smażymy kolejno dodając gdy poprzednia partia zmięknie: cebulę, czosnek, pieczarki, paprykę i na końcu pomidory pokrojone w drobną kostkę obrane ze skórki. Placki smażymy na oleju na dużej patelni, równomiernie na całość nakładając warstwę ziemniaków, wygładzając łyżka powierzchnię. Przygotowujemy składniki na placek: ścieramy na tarce ziemniaki, cebulę i czosnek. Wersja wege placka po węgiersku czyli placek ziemniaczany z pieczarkami i warzywami. Można dodać na wierz kleks śmietany lub jogurtu. Polecam na wierzch odrobinę jogurtu naturalnego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/placek-ziemniaczany-z-pieczarkami-i-warzywami/