Takie jajka nadziewane rzodkiewkami i szczypiorkiem często u nas goszczą zwłaszcza w pełni sezonu na nowalijki :) Wiosenne jajka faszerowane – Składniki: 3 jajka klasy M 4 średnie rzodkiewki – ok. 60 g 1/3 średniego ogórka zielonego – ok. 60 g 1 łyżka majonezu – ok. 30 g 2-3 gałązki szczypiorku (do farszu + odrobina do ozdoby) sól i pieprz do smaku Wiosenne jajka faszerowane – to propozycja na faszerowane jajka na Wielkanoc, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by takimi jajeczkami zajadać się nie tylko od Święta :) Przepis na wiosenne jajka faszerowane: Jajka ugotować na twardo (zobacz wpis: Na Wielkanoc (tuż obok babek i mazurków) nie zabraknie również u nas takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia, szarlotka na kruchym cieście, murzynek, czy sernik wiedeński. Ugotowane na twardo jajka przekroić na pół i delikatnie wyjąć ze środka żółtka. Do naszych ulubionych jajek faszerowanych, które koniecznie muszą pojawić się na Wielkanocnym stole, zaliczamy szczególnie jajka faszerowane suszonymi pomidorami. Do miseczki wrzucić 1 łyżkę majonezu (nie za czubatą) oraz żółtka i dokładnie je utrzeć ze sobą na jednolitą masę (można rozgnieść widelcem lub łyżką).