Polecam 🙂 Składniki: – 3 jajka – 30g przecieru pomidorowego Pudliszki – 20ml mleka – mały kawałek pora (u mnie 50g) – 7 plasterków kiełbasy chorizo – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie bazylia, papryka słodka wędzona, czubryca zielona, sól, pieprz) – 1 łyżeczka tłuszczu do smażenia (u mnie masło klarowane) Na nieprzywierającej patelni mocno rozgrzać tłuszcz, wyłożyć krążki pora na całą powierzchnie patelni i smażyć na średnim ogniu przez około dwie minuty. Kiedy wierzch delikatnie się zetnie na jedną połowę omleta wyłożyć krążki chorizo, przykryć drugą połową i smażyć przez kolejne 1,5 minuty bez pokrywki. Chorizo i por idealnie łączą się z pomidorowym smakiem omletu i całość stanowi pyszną kompozycję na dobry początek dnia. Omlet pomidorowy z porem i chorizo Omlet pomidorowy z porem i chorizo