Zapewniam, że zadowoli nawet wybredne podniebienia i zniknie jeszcze ciepłe 😉 Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 3 żółtka 1/3 szklanki cukru pudru 160 g masła 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 2 małe dojrzałe ananasy 6 łyżek wiórków kokosowych 2 łyżki miodu 3 łyżki mąki ziemniaczanej 12 suszonych daktyli Kruszonka: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 40 g miękkiego masła 1/4 szklanki oleju kokosowego Przygotowanie: Kruche ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka, masło, proszek do pieczenia i cukier puder. To też może Cię zainteresować: → Kruche ciasta z rabarbarem, daktylami i kruszonką → Crumble kokosowo-ananasowe z daktylami → Raffaello z truskawkami → Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą → Szarlotka z bezą (pianką) Kruche ciasto ze świeżym ananasem i wiórkami kokosowymi z dodatkiem suszonych daktyli i posypane kokosowo – maślaną kruszonką. Wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i wylepiamy nim dno prostokątnej formy (około 22 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 13 minut, aż będzie lekko złote. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 35 minut. Masło siekamy nożem na jak najmniejsze kawałeczki (składniki można również przełożyć do malaksera i lekko zmiksować).